NTA- Fast eller flytande

Hej!

Nu är Jajjes grupp inne på uppdrag 2 i NTA lådan ”fast eller flytande”. Ämnet är kemi och under de två första uppdragen har vi arbetat med likheter/olikheter och färg och form. Eleverna får på utveckla sina förmågor att motivera, argumentera och diskutera. Samarbeta samt att sätta sig in och förstå hur andra tänker är också moment som eleverna tränar och utvecklas i. NTA ska väcka intresse och nyfikenhet.

Denna film är från uppdrag 2 ”färg och form”. Eleverna fick i grupper om 2 sortera in 20 fasta föremål. När de var klara gick eleverna runt i klassrummet och tittade och diskuterade de olika gruppernas sorteringar. Eleverna uppmanades att ställa frågor till varandra. Vi pratade även om hur man ställer frågor. Det är väldigt intressant att lyssna på elevernas samtal och hur de resonerar och här ges du möjlighet att ta del av klassrummet…så välkommen in….

Jag vill återigen påminna er om att då filmklipp tar så stort utrymme kommer vi att länka klipp via ett youtubekonto. På youtube kan man fylla i olika sekretessnivåer och de filmklipp som vi lägger upp är ifyllda ”olistat” vilket innebär att endast ni som har länken kan se videon. Ni kan ”dela vidare” men man kan inte söka på klippet på youtube.

Hoppas att ni fick en liten inblick kring vad vi gör i NO och NTA.

Trevlig kväll! /Jajje


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.